Bergama’da günlük taze yemekler can dostlara mama olacak
24 Şubat 2021

Bergama’da günlük taze yemekler can dostlara mama olacak
Bergama Belediyesi ve Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi arasında imzalanan protokol ile hastane yemekhanesinde arta kalan günlük yemekler, belediyenin bakım ve tedavi evinde yaşayan can dostlara mama olacak.
Bergama Belediyesi’nde Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Osman Himmetoğlu tarafından imzalanan protokol ile hem hastanede israfın önüne geçilecek, hem de can dostlar günlük taze yemeğe kavuşacak.
BAŞKAN KOŞTU; “CAN DOSTLARIMIZ BİZE EMANET, KORUYUP GÖZETMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Protokol imza töreninde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Sokak hayvanlarının yemek ihtiyaçlarını belediyemiz imkanları ölçüsünde günlük olarak mama dağıtımlarıyla gidermeye çalışıyoruz. Bugün imzaladığımız protokol ile can dostlarımızın kısa süreli kaldığı bakım ve tedavilerinin yapıldığı barınağımızda onlara günlük taze yemekler verebileceğiz. Bu yemeklerin yanı sıra can dostlara besin değeri yüksek kuru ve yaş mamalarla da besin takviyesinde bulunmaya devam edeceğiz” dedi.
BAŞKAN KOŞTU; “İSRAFI ÖNLEMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Bu uygulama ile artan yemeklerin çöpe gitmesinin ve israfın önüne geçileceğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Hem de bütçeden tasarruf ederek daha çok hayvana ulaşma imkanı elde edeceğiz. Bu uygulamamızı ilçemizde yemekhanesi bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaştıracağız” dedi.