Hastane Kuralları ve Ziyaret Saatleri
30 Mart 2023

Hasta ziyaret saatleri: Her gün öğle 13:00 -15:00 saatleri, akşam 19:00 -21:00 saatleri arasındadır.
Yoğun Bakıma hasta ziyareti günde 1 defa olup;  14:30 - 15:00 arasında 1 hasta yakını kabul edilmektedir.

HASTA ZİYARETİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR NELERDİR ?
»Hasta ziyareti, ziyaret saatlerinde yapılmalıdır.
»Ziyaret süresi kısa olmalıdır ( tercihen 5-7 dakika).
» Her hasta başında ikiden fazla ziyaretçi olmamalıdır.
» Ateş, burun akıntısı, öksürük, ishal, kusma ve deri enfeksiyonu gibi rahatsızlığı olanlar enfeksiyonların kontrolü açısından ziyarette bulunmamalıdır.
» Hasta yataklarına oturulmamalıdır.
»Hasta başında ve hastane ortamında herhangi bir yere dokunulmamalıdır.
»Serum seti, oksijen manometresi gibi hasta ile ilgili tedavi malzemelerine dokunmamalı veya oynanmamalıdır.
»El hijyenine dikkat etmelidirler.
»Ziyaret öncesi ve sonrası hasta başında bulunan el dezenfektanları kullanılmalıdır.
»Hasta başında yüksek sesle konuşulmamalıdır.
» Hastaya doktorunun izni olmaksızın herhangi bir yiyecek/içecek getirilmemelidir.
» Aynı odada solunum problemi olan hastalar olabileceğinden ziyarete gelirken çiçek getirilmemelidir.
»Aynı odada kalan diğer hastalara da herhangi bir gıda verilmemelidir.
»Ziyaret esnasında diğer hastalar rahatsız edilmemelidir, gereksiz ve meraklı sorular sorulmamalıdır.
»Hastanın hukuki yakını olmayan ve onam vermediği kişilere bilgi verilmemektedir ısrarcı olunmamalıdır.
»Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.
»Ziyaret esnasında, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır.
»Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamalıdır.
»Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hastane terk edilmelidir.

GECE NEDEN HASTA ZIYARETI YAPILMAMALIDIR ?
» Gece yalnızca nöbetçi sağlık personeli bulunur, sayıları azdır.
» Ziyaretçiler, onları gereksiz meşgul eder, hizmetin kalitesini düşürürler.
» Hastane güvenliğini bozar.
» Uyuyan hastalar rahatsız olur.
» Hasta hakları ihlal edilir.

HASTANEMİZDE HASTA VE YAKINLARININ UYMASI GEREKEN KURALLAR

1-Hastanemize ziyaret saatleri dışında ziyaretçi kabul edilmemektedir, yakınlarınızı bu konuda uyarınız.

2-Ziyarete bebek ve 12 yaşından küçük çocuk getirilmesine hastalık bulaşma riskinden dolayı izin verilmemektedir, yakınlarınızı bu konuda uyarınız. Eğer özellik gerektiren durum mevcut ise (Yenidoğan diğer klinikler için ) kardeş ziyareti ve çocuk ziyaretçi kabul formu hastanın hekimi/hemşiresi/güvenlik personeli tarafından doldurularak servis hemşiresine teslim edilir. 15 dk ‘yı geçmeyecek ve birden fazla ziyaretçi aynı anda odada olmayacak şekilde, birim çalışanlarının uyarısını beklemeden hasta ziyaretini tamamlayınız. Ziyaret öncesi ve sonrası el dezenfektanlarını kullanınız.

3-Diyetinizin bozulmaması için dışarıdan yemek yemeyiniz.

4-Servisteki diğer hastaların eşyalarını kullanmayınız.

5-Odanızdaki yatakta ve kendi yatağınızda ziyaretçilerin oturmalarına müsaade etmeyiniz. Herhangi bir kaza ve düşme olayına maruz kalmamak için yatak korkuluklarını indirmeyiniz.

6- Yemeğinizi almayı unutmayın ve yemek yerken yemek masasını kullanınız.

7-Sağlığınız açısından odanızda canlı çiçek bekletmeyiniz.

8-Eşyalarınızı etajere ve dolaba koyunuz, yerlere eşya koymayınız ve yere düşen eşyalarınızı yıkamadan kullanmayınız.

9-Hemşireniz size kendisini tanıtacaktır. Her türlü ihtiyaç, sıkıntınızda ve acil durumlarda hemşireniz ile iletişime geçiniz. Bunun için yatak başında bulunan hemşire çağrı sistemini kullanınız.

10- Birimde görev yapan personel ile tartışmayınız ve sorunlarınızı servis sorumlu hemşiresine iletiniz.

11-Servisi hekiminizin / hemşirenizin izni olmadan terk etmeyiniz.

12- Hemşirenizi ve hekiminizin size vermiş olduğu eğitim ve kurallara göre hareket ediniz.

13-Tuvalet ve banyoyu temiz kullanınız, el hijyenine dikkat ediniz. Islak zemin riski olduğu için düşmemek için refakatçinizden yardım alabilir ve gerekirse tuvalette bulunan hemşire çağrı zilini kullanabilirsiniz.

14-Refakatçilerin siyah refakatçi bilekliklerini kollarından çıkarmamaları ve sigara içmek için hasta yanından ayrılmamaları ve acil durumlar dışında yangın merdivenlerini kullanmamaları gerekmektedir. (Mümkün ise sigara içmeyen refakatçı tercih edilmektedir.)

15-Çocuk ve bebek hastalara tıbbi girişim sırasında odasından çıkınız ve tedaviye müdahale etmeyiniz.

16-Hekim viziteleri sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa yapılmaktadır. Vizite saatlerinde hekimin hasta yoğunluğuna göre değişiklikler olabilir. Hemşireniz konu ile ilgili size bilgi verecektir.

17- Kendinizin ve yanınızdaki hastanın mahremiyetine özen gösteriniz.

18-Odanızda bulunan telefonlardan bilmediğiniz numaraları tuşlamayınız. Yakınlarınız önce hastane santral birimini arayarak oda numaranızdan size ulaşabilir. Ancak çok geç saatlerde yapılan görüşmeler sizin ve yanınızdaki hastanın dinlenmesine engel olacağını unutmayınız. Hastane Santral No: 0232 6312894

YEMEK SAATLERİ                     SICAK SU SAATLERİ                            ZİYARET SAATLERİ

Kahvaltı: 06.00-07.00                           Yazın: Salı-Perşembe-Cumartesi                    Her gün;

Öğle yemeği: 12.00-13.00                     Kışın: Haftanın her günü                                Öğlen 13: 00-15: 00

Akşam yemeği: 17.00-18.00                                                                                      Akşam 19: 00- 21: 00